معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: پنج درصد بناهای ناپایدار کشور در تبریز است که بیش از ۱۳۰ هزار واحد مسکونی را شامل می‌شود.

به گزارش سون خبر، محمد آیینی در نشست بررسی وضعیت نوسازی بافت فرسوده و ناکارآمد شهر تبریز افزود: پنج ۵ درصد این بناها هم در بافت تاریخی شهر واقع است .

وی با اشاره به اعطای مشوقات برای نوسازی بافت فرسوده شهری از جمله اعطای پروانه رایگان خاطرنشان کرد: در کنار بسته های تشویقی نیازمند کمک مردم برای نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد هستیم و بهره گیری از ظرفیت مردمی بسیار عظیم می تواند موجب سرعت نوسازی در این مناطق شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران همچنین گفت: در بافت تاریخی تبریز تدوین بسته تشویقی در دستور کار است تا حرکتی در بافت تاریخی شهر که دچار رکود جدی شده است شاهد باشیم .

عقب افتادگی هشت ساله بازآفرینی آسیب شناسی شود

استاندار آذربایجان شرقی هم گفت: در استان ما ۹ شهر در حوزه بازآفرینی نیازمند نوسازی است اما اولین مساله این است که عقب افتادگی هشت ساله در این حوزه باید آسیب شناسی شود چرا که اگر این امر مهم اجرایی می شد بخش عمده ای از مردم از این موضوع رنج نمی بردند.

عابدین رضوی خرم با تاکید بر اینکه اختیارات استان ها در خصوص احیای بافت فرسوده و ناکارآمد باید افزایش داشته باشد ، گفت: شعار ما این است که باید مناطق فرسوده شهر را احیا و مشوق هایی در این زمینه پیش بینی کنیم.

۲۱۰ هزار واحد مسکونی تبریز در بافت فرسوده است

امیر بخشی زاده مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی هم گفت: مساحت بافت های فرسوده و ناکارامد تبریز سه هزار و ۳۰۰ هکتار با جمعیت ۶۹۳ هزار نفری و ۲۱۰ هزار واحد مسکونی است .

وی افزود: از این میزان بافت ۸۸ هکتار نیازمند جابجایی است چرا که نزدیک گسل و خطر رانش زمین است و شهرک جوانان با ۴۴ هکتار برای این منظور در نظر گرفته شده است .

یعقوب هوشیار شهردار تبریز هم مسیرگشایی در بافتهای فرسوده و انعقاد قرارداد ساخت مسکن در شهرک جوانان تبریز در قالب ۲هزار واحد را از جمله برنامه های شهرداری برای نوسازی بافت فرسوده شهری عنوان کرد و خواستار حمایت ملی برای اجرای طرح های بازآفرینی در این شهر شد.

  • منبع خبر : ایرنا