رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی گفت: طبق گزارش مرکز آمار ایران، میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال استان بیش از ۲۰۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش سون خبر به نقل از ایرنا، حیدر فتح‌زاده اظهار کرد: تولید مواد معدنی همواره به عنوان نقطه آغازین یک زنجیره تأمین با ارزش در بخش‌های تأمین کننده مواد اولیه بخش صنعت و مصالح مورد نیاز برای ساختمان، بنادر، سدها و فرودگاه‌ها به شمار می رود و آذربایجان‌شرقی از نظر وجود ذخایر مختلف و متنوع معدنی، یکی از مناطق غنی کشور است.

وی یادآور شد: در این استان تاکنون ۵۲ ماده معدنی متنوع شناسایی شده است و آخرین نتایج منتشر شده از نتایج حاصل از اجرای طرح معادن فعال استان در سال ۱۴۰۲ حاکی از آن است که تا پایان سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۷۹ واحد معدنی در استان فعال بوده که از نظرتعداد، ۴.۸ درصد از کل معادن فعال کشور را به خود اختصاص داده است.

فتح زاده گفت: هفت هزار و ۲۸۰ نفر به طور مستقیم در این حوزه شاغل هستند که سهم ۵.۴ درصدی استان از کل شاغلان بخش معدنی کشور را شامل می شود.

هفت درصد ارزش افزوده معادن کشور سهم آذربایجان شرقی است

وی بیان کرد: فعالیت‌های صورت گرفته در بخش معدنی استان، منجر به ایجاد ارزش افزوده‌ ۱۸۱ هزار و ۳۵۸ میلیارد ریالی شده است که با نسبت هفت درصدی، رتبه چهارم کشوری از کل ارزش افزوده ایجاد شده را به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی ادامه داد: همچنین نتایج نشان می‌دهد نسبت به سال ۱۴۰۰ میزان رشد ارزش افزوده ایجاد شده در معادن فعال استان حدود ۱۳.۷ درصد است.
وی افزود: میزان رشد ارزش سرمایه گذاری صورت گرفته در معادن در حال بهره برداری کل کشور در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰، ۶۹.۴ درصد و در آذربایجان شرقی ۲۱۱.۵ درصد بود و این استان با ۹ هزار و ۴۹۲ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری، هفت درصد از کل میزان سرمایه گذاری صورت گرفته در بخش های معدنی کشور را به خود اختصاص داده است.

آذربایجان شرقی با برخورداری از ۵۲ نوع ماده معدنی از بین ۶۵ ماده معدنی شناسایی شده کشور، عنوان بهشت تنوع مواد معدنی ایران را به خود اختصاص داده است.

این استان با ۸.۱ میلیارد تن ذخایر معدنی تخمینی، رتبه نخست کشور را دارد، اما فعالان عرصه معدن و افکار عمومی معتقدند که برخورداری استان متناسب با داشته‌های معدنی نیست و باید گام‌های جدی برای تغییر این وضعیت برداشته شود.

این استان دارای معادن سیلیس (ماده اولیه کارخانجات شیشه و سیمان)، نفلین سینیت (بزرگترین معدن نفلین سینیت خاورمیانه)، مولیبدن (بزرگترین معدن مولیبدن خاورمیانه)، آهن (آذربایجان شرقی قطب سوم فولاد کشور)، منگنز (کاربرد بسیار فراوان در صنایع مختلف)، سیلیس (ماده اولیه کارخانجات شیشه و سیمان)، پرلیت (کاربرد فراوان)، تراورتن (شهرت جهانی تراورتن های استان)، خاک های صنعتی (کائولن زنوز)، آهک (پروژه های عمرانی و کاغذ سنگی)، پوکه معدنی (پروژه های عمرانی) و گچ (پروژه های عمرانی) است.

  • منبع خبر : ایرنا