معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی گفت: تا زمانی که من معاون امور اقتصادی استان هستم، اجازه استفاده از کارگر خارجی در استان را نمی‌دهم زیرا ظرفیت موجود در استان می‌تواند تقاضای بازار کار را به شرط رعایت سه شرط کفاف بدهد.

محمد کلامی با حضور در غرفه ایسنا در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌های آذربایجان شرقی، با اشاره به صحبت‌هایی در خصوص کمبود نیروی کار در استان و تقاضای بخش خصوصی برای جذب نیروی کار خارجی اظهار کرد: به کمبود کارگر در استان اعتقاد ندارم. اگر بخواهیم بر اساس شیوه‌های دهه ۸۰ جلو برویم، کمبود نیروی کار داریم اما اکنون سال ۱۴۰۲ است و  شرط اول برای تامین نیروی کار این است که حوزه تولید نیز متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی فعلی تغییر کند.

وی افزود: بالغ بر ۸۵ درصد از بانوان استان سهمی در مشارکت اقتصادی ندارند، در حالی که بیشتر تحصیل‌کردگان استانمان را بانوان تشکیل می‌دهند. با حمایت‌های لازم از اشتغال بانوان مثل تامین مهدکودک و سرویس مختص بانوان، می‌توان سهم مشارکت بانوان را در استان افزایش داد و در این راستا باید بخش خصوصی بستر لازم را فراهم کند تا از این طریق بتوان بخشی از نیروی کار را جذب کرد.

وی تاکید کرد: دومین شرط برای تامین نیروی کار استان رفتن به سمت تکنولوژی مدرن تر است تا از این طریق، نیاز به نیروی کار تامین شود. باید کار بدنی را تکنولوژی و کار ذهنی و فکری را انسان انجام دهد.

کلامی گفت: سومین شرط نیز تکریم شخصیتی و حقوقی نیروی کار است. اگر این سه شرط رعایت شود، کمبود نیروی کار در استان نخواهیم داشت.

وی در ادامه با اشاره به اقتصاد ضعیف رسانه در استان، اظهار کرد: وقتی اقتصاد رسانه ضعیف است، این بخش نمی‌تواند فعالان رسانه‌ای را نگه دارد و اصحاب رسانه فقط نگاه کار موقت به آن دارند و پس از یافتن کار دیگری، آن را رها می‌کنند و این بخش دائم در حال نیروسازی است.

وی تاکید کرد: معتقد هستیم که هر جا دولت به عنوان کننده کار وارد شده، نتیجه نگرفته‌ایم. نقش دولت در این راستا فقط نقش تسهیلگری و حمایتی است و خود رسانه باید برنامه‌های اقتصادی برای تقویت بنیه مالی داشته باشد و آن‌ها را از دولت تقاضا کند. مثلا اختصاص زمین یا تسهیلات اگر مدنظر اصحاب رسانه باشد، دولت می‌تواند از این طریق حمایت لازم را انجام دهد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی در خصوص نگاه این معاونت به اقتصاد اقشار بی بضاعت استان با توجه به این‌که وی پیش از این سمت، مدیرکل کمیته امداد استان بود، گفت: بنده دانشگاهی هستم ولی خود را برخاسته و خادم طبقات محروم می‌دانم و به آن افتخار می‌کنم. تاکید ما در تمامی جلسات کارگروه اشتغال که معطوف به کمیته امداد و بهزیستی است، راهبری برای این قشر است.

وی افزود: طی دو سال گذشته شاهد جذب ۱۰۰ درصدی تسهیلات اشتغال کمیته امداد و بهزیستی استان بودیم و امسال نیز کمیته امداد استان، جشن خودکفایی ۱۰ هزار نفری را گرفت.

وی با اشاره به نگاه حمایتی از اشتغال بانوان در استان، اظهار کرد: امسال مقرر شده تا از وامی که هر دستگاه به مردم می‌دهد باید حداقل ۳۰ درصد برای افراد دارای مدرک لیسانس به بالا باشد. سهم اشتغال بانوان در استان نیز قبلا ۱۲ درصد بود که سال گذشته به ۱۵ درصد رسید و امسال هدف گذاری برای ۲۰ درصد داریم.

کلامی تاکید کرد: باید تمامی تسهیلات معطوف به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی جذب شود.

  • منبع خبر : ایسنا