معاون خدمات شهری و اجرایی شهرداری تبریز با بیان اینکه زمستان سال گذشته ۵۰ هزار تن نمک( برای برف روبی) در سطح شهر مورد استفاده قرار گرفته بود، گفت: این میزان نمک معادل ۵۰ میلیون کیلوگرم بوده و با احتساب جمعیت دو میلیونی برای شهر تبریز سهم هر شهروند تبریزی ۲۵ کیلوگرم نمک بوده است.

به گزارش سون خبر، جواد صدیقی در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه ریزی ها برای اجرای طرح برفروبی زمستانه در تبریز اظهار داشت: سالهای قبل ۵۰ هزار تن در سطح شهر نمک پاشی شده که تخریب زیست محیطی، از بین بردن فضای سبز و معابر شهری، آسیب به آب های زیرزمینی و حتی صدمه به خودروهای شهروندان بخشی از تبعات آن است و اگر میزان این نمک ها برای دو میلیون شهروند تبریزی را محاسبه کنیم، سرانه هر فرد از این نمک های آلوده ۲۵ کیلوگرم است.

وی ادامه داد: با دستور شهردار تبریز از پارک علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان برای ارائه راهکار جایگزین درخواست همکاری کردیم با این حال محلول های ارایه شده کیفیت و کارایی لازم را نداشت و به سراغ دانشکده شیمی دانشگاه تبریز رفتیم و با همکاری ذاکر رییس این دانشکده و پس از انجام کارهای تحقیقاتی، محلول کلرید سدیم برای جایگزینی نمک پاشی در نظر گرفته شده است.

معاون اجرایی شهردار تبریز گفت: این محلول ترکیب آب با ۱۰ تن نمک و ۲۵۰ کیلو آهک است که با استفاده از نازل هایی خاص پیش از آغاز بارش برف، مه پاشی خواهد شد و حداقل تا ۱۸ و حداکثر تا ۳۳ درجه زیر صفر و برای برفی به ارتفاع پنج سانتی متر کاربرد دارد که مجوزهای لازم نیز از نهادهایی مانند محیط زیست اخذ شده است.

وی خاطر نشان شد: محققان دانشکده شیمی دانشگاه تبریز علاوه بر این با استفاده از ضایعات صنایع شیشه و نساجی محلول دیگری را نیز ابداع کرده اند که نه تنها ضرر زیست محیطی ندارد و حتی درزهای موجود در سطح را نیز می گیرد و البته این محلول پاشی ها با حضور کارشناسان مربوطه در صورتی کارایی لازم را خواهند داشت که برفروبی نیز در کنار آنها صورت گیرد چون تجربه های قبلی محلول پاشی نشان داد که عدم استفاده از افراد متخصص موجب هدر رفت هزینه ها و شکست طرح شده است.

صدیقی تصریح کرد: در صورتی که این اقدامات نتیجه مطلوب و مورد نظر را بدهد نسبت به ثبت آن به نام شهرداری تبریز اقدام خواهیم کرد و البته این آمادگی را نیز داریم که در مناطق کم برخورداری که امکان تردد خودرو و مه پاشی نیست، با توزیع پاروهای برفروبی رایگان در محلات و جمع آوری برف های هر محله در یک مکان، نسبت به انتقال آنها به نقاطی مانند میدان چایی اقدام کنیم.

راه‌اندازی بازارچه‌های روز و شب در تبریز

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهردار تبریز همچنین از راه‌اندازی بازارچه‌های روز، عصر و شب در سطح شهر خبر داد.

صدیقی اظهار کرد: در گذشته اولین بازار شب تبریز در خیابان خاقانی احداث شده بود اما جمع‌آوری شد.

وی افزود: علاوه بر بازارچه، تبریز دارای حمام‌های قدیمی نیز است که متروکه مانده و ظرفیت بالایی برای تبدیل به فضاهایی همچون کافی‌شاپ را دارند.

صدیقی با اشاره به غیرفعال بودن بازارچه‌های روز و شب در گذشته، خاطرنشان کرد: در دو نقطه از شهر تبریز روز بازار، عصر بازار و شب بازار داشتیم که فعالیت آنها ادامه پیدا نکرد.

وی یادآور شد: تلاش داریم دوباره بازارچه‌های روز و شب را در نقاط مشخصی از شهر و برای رفع نیازهای شهروندان فعال کنیم.

  • منبع خبر : آناج