مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان شرقی گفت: این استان از ظرفیت بسیار غنی برای برگزاری جشنواره‌های ملی و بین‌المللی برخوردار است.

به گزارش سون خبر به نقل از ایرنا،محمد اسداللهی روز یکشنبه در دیدار با دست اندرکاران بیست‌ و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی اظهار کرد: باید از ظرفیت های استان برای تولید آثار ارزشمند و برگزاری جشنواره های مختلف استفاده کرد.

وی با اشاره به برگزاری نهمین سمینار بین المللی علمی پژوهشی نمایش‌های آیینی و سنتی و پنجمین مسابقه نمایشنامه‌ نویسی در این استان، اظهار کرد: برگزاری چنین جشنواره هایی به دوام و قوام آیین ها و سنت ها کمک می کند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان شرقی با بیان ضرورت تمرکززدایی برگزاری جشنواره های ملی و بین المللی از مرکز کشور، گفت: برگزاری این جشنواره ها در استان های مختلف موجب تقویت زیرساخت های آن ها در هنرهای نمایشی و تئاتر می شود.

اسداللهی ادامه داد: وقتی صحبت از مسایل فرهنگی و اجتماعی می شود، به سرعت نگاه ها به سمت آسیب های این حوزه می رود در حالی که داشته های این حوزه مغفول می ماند و باید به آن ها نیز توجه شود.

آذربایجان‌شرقی از ظرفیت بسیار غنی برای برگزاری جشنواره‌های بین المللی برخوردار است

۱۰ رویداد ملی و منطقه‌ای حوزه تئاتر در تبریز و شهرستان های آذربایجان شرقی برگزار می‌شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در دیدار با دست اندرکاران بیست‌ و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی، با اشاره به پویایی و حرکت رو به جلو تئاتر آذربایجان‌شرقی، گفت: امسال ۱۰ رویداد ملی و منطقه‌ای در حوزه تئاتر در تبریز و شهرستان های استان برگزار می‌شود.

سیدمحمدحسین بلاغی افزود: تبریز در حوزه تئاتر هم به لحاظ تعداد گروه ها و هنرمندان و هم به لحاظ برگزاری رویدادهای مختلف از جایگاه شایسته‌ای برخوردار است.

وی اظهار کرد: تبریز در بسیاری از حوزه‌ها به شهر اولین‌ها معروف است و با داشتن این پیشینه‌ قوی و غنی و حضور اصحاب فرهیخته فرهنگ و هنر بیش از این نباید به اولین بودن تکیه کند و باید در راستای ارتقای این جایگاه و بهترین کردن آن اهتمام شود.تبریز در بسیاری از حوزه‌ها به شهر اولین‌ها معروف است و با داشتن این پیشینه‌ قوی، غنی، حضور اصحاب فرهیخته فرهنگ و هنر بیش از این نباید به اولین بودن تکیه کند و باید در ارتقای این جایگاه اهتمام شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه توقف در عرصه‌ اولین‌ها بیش از این برای تبریز جایز نیست و این شهر باید در زمره‌ بهترین‌ها قرار گیرد، گفت: جریان و فرآیند تئاتر در استان به صورت جدی شکل گرفته است و اهالی هنر تئاتر با همراهی متولیان این عرصه این محور را تقویت می کنند.

بلاغی، با اشاره به میزبانی تبریز در بیست و یکمین دوره جشنواره ملی نمایش های آیینی و سنتی در مهر ماه سال جاری، افزود: امید است با برگزاری این جشنواره جریان پژوهش و نظریه پردازی در حوزه نمایش رشد یابد.

وی با بیان اینکه اگر پژوهش و نظریه پردازی نباشد، پس از مدتی پویایی در عرصه فرهنگ و هنر از بین می رود، یادآور شد: لزوم بهره‌گیری از ظرفیت گروه های نمایش، انجمن نمایش استان و دانشگاه نبی اکرم (ص) در برگزاری این جشنواره ضروری است.

 

تئاتر برخلاف سینما زنده و پویاست

دبیر بیست‌ و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت و جایگاه هنرهای نمایشی و تئاتر در حفظ آیین ها و سنت ها، گفت: تئاتر برخلاف سینما زنده و پویاست و سینما هیچ وقت به پای تئاتر نمی رسد.

احمد جولایی، افزود: آیین و سنت همان چیزی است که در دل مردم نهفته بوده و برگزاری چنین جشنواره هایی موجب حفظ این آیین ها و سنت ها و تقویت زیرساخت های این حوزه می شود.

وی با اشاره به ارسال ۳۵۰ تا ۴۰۰ اثر از هنرمندان داخلی و خارجی به بخش نمایشنامه نویسی جشنواره بین المللی نمایش های آیینی و سنتی، اظهار کرد: آثار منتخب در قالب فصلنامه تئاتر و در سطح ای اس ای چاپ می شود.

  • منبع خبر : ایرنا